Жителите на Червена вода се включиха в откритата приемна на

...
Жителите на Червена вода се включиха в откритата приемна на
Коментари Харесай

Жители на Червена вода питаха Пенчо Милков за ремонт на улици

Жителите на Червена вода се включиха в откритата приемна на кмета

Продължават приемните с жители в дребните обитаеми места на кмета на Община РусеПенчо Милков. В продължение на няколко часа жителите на Червена вода разговаряха с него и дадоха своите оферти за развиване на селото, оповестиха от пресцентъра на общината.

Най-често задаваният въпрос бе обвързван с ремонта на улици в обитаемото място. Кметът посочи, че средствата за тази активност през 2022 година са увеличени от 78 на 98 хиляди лева, само че решението кои улици ще бъдат асфалтирани постоянно е отговорност на кмета на съответното обитаемо място.

Изразени бяха терзания и за преминаващата през селото бара. По образеца на дейностите в Николово и Долно Абланово, идващото пречистване от нежелана растителност, което Община Русе ще предприеме, ще бъде точно в Червена вода, осведоми Пенчо Милков. Планира се за задачата да бъдат търсени средства от Фонда за бедствия и повреди или сумата да бъде заложена в бюджета на Община Русе за 2023 година

На общоселското заседание в НЧ „ Тома Кърджиев – 1873 година “ бе повдигната тематиката за шума и замърсяването от тежкотоварната техника на земеделските производители в селото. На множеството сигнали кметът отвърна с подготвеност да откри консенсус със земеделците, с цел да не се обезпокоява животът в селото.

Подобно на другите обитаеми места в общината общият бюджет на кметството е доста повишен и за по-добрия му образ ще спомагат двамата спомагателни служащи и новозакупеният шредер за косене, увериха от общинска администрация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР