Жителите на Ceвeрoдвинcк и Aрхaнгeлcк, край които вчера при тест

...
Жителите на Ceвeрoдвинcк и Aрхaнгeлcк, край които вчера при тест
Коментари Харесай

Масова паника за йод в Русия, подозират сценарий като с Чернобил

Жителите на Ceвeрoдвинcк и Aрхaнгeлcк, край които през вчерашния ден при тест избухна реактивен мотор с течно гориво, са почнали всеобщо да купуват йод, оповестява Reuters, представен от Блиц.

Масовата суматоха се породи, откакто управляващите в Ceвeрoдвинcк оповестиха, че равнищата на радиация леко са скочили след гърмежа, само че са се върнали назад в норма половин час по-късно.

" Всички, които ни се обаждат през целия ден, търсят йод “, споделя един фармацевт, представен от медиите. В някои аптеки скъпата течност към момента може да бъде открита, само че в множеството тя е свършила.

Появиха се и мистериозни изказвания в акаунт в Telegram, съгласно които, мъжете, които са били ранени след гърмежа, са отведени в болница в Москва, където облеклата им били изгорени.

Също по този начин се оповестява, че лекарите, които са хоспитализирали ранените, са носели защитни химически костюми.

Руското министерство на защитата отхвърли да има приключване на радиация или на каквито и да било рискови химични вещества.

Властите в Ceвeрoдвинcк обаче засякоха покачване в радиационните равнища малко след случая. Те са били три пъти по-високи от нормалните. За към 30 минути по-късно се връщат назад в норма.

На фона на тези изказвания американски военни специалисти настояват, че с помощта на сателитни фотоси, в залива край военната база е видяна цистерна Серебрянка, която се употребява за събиране и запазване на радиоактивни боклуци.

Но в наличието му там може да няма нищо съмнително, защото този тип кораби се употребяват постоянно и при преместването на нуклеарно гориво.

От съветското държавно управление обявиха, че военната база ще остане затворена през идващия месец.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР