Жителите на блок в столичния квартал "Хиподрума” дължат колосалната сума

...
Жителите на блок в столичния квартал "Хиподрума” дължат колосалната сума
Коментари Харесай

Цял блок дължи 75 000 лева сметка за вода

Жителите на блок в столичния квартал "Хиподрума” дължат колосалната сума от 75 000 лв. за вода. Това посочили последните изравнителни сметки, описаха живеещите в блока пред камерата на "Здравей, България”.

Колекторски компании към този момент почнали да търсят задълженията.

От "Софийска вода” споделят, че това е казус, само че към момента не са открили аргументите за показанията на водомера. Той бил тестван през юни.

Един от живущите сподели фактурата си за сметката за вода, в която за предходното равнене на водата е трябвало да заплати 25 лв., а за настоящото - 1200 лв..

Друг гражданин има сметка от 1430 лв., която, по думите му, е дребна, в съпоставяне със съседите му, които би трябвало да платят на "Софийска вода " над 3 хиляди лв..

"Водомерът регистрира правилно. Имаме подозрения, че той е с някакъв индустриален недостатък сега. В сряда ще правим последната инспекция на вътрешната апаратура и самостоятелните уреди. Досега не сме имали такова количество вода, минало през общия водомер ", разяснява Валентин Милушев, шеф "Управление на мрежата” в "Софийска вода”.

Той увери, че представители на колекторски компании няма да търсят длъжниците поради големите сметки, до момента в който не бъде открита повода за регистрираното голямо ползване.

Вчера омбудсманът Мая Манолова привиква необятна социална полемика по проблемите на жителите, свързани с начисляването на разход вода "общо ползване " в сгради-етажна благосъстоятелност. Поводът са множеството тъжби от консуматори на ВиК услуги.

Само от началото на тази година при омбудсмана са постъпили 313 тъжби.

"Проблемът на хората е така наречен включване на "общо ползване ". Има нарастване на броя на жалбите през всяка последваща година. През 2017 г жалбите са се нараснали двойно спрямо 2015 година От над 450 - 195 тъжби се отнасят за разхода "общо ползване ". За първите 8 месеца на тази година са постъпили 313 тъжби, от които 142, касаят този проблем ", съобщи Манолова.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР