Жителите на благоевградското село Логодаж, което е само на 10

...
Жителите на благоевградското село Логодаж, което е само на 10
Коментари Харесай

Кога поевтинява роумингът с Македония?

Жителите на благоевградското село Логодаж, което е единствено на 10 км от границата с Македония, чакат от години диалозите със съседите да поевтинеят. Сега на хората постоянно им се постанова да заплащат големи сметки за телефон, тъй като македонският оператор има покритие в съвсем цялото село.

Дафинка Бойчева работи в читалището в село Логодаж и постоянно би трябвало да приказва с македонските си сътрудници. Чуват се най-вече през интернет мобилни приложения, тъй като телефонните диалози излизат скъпо - към 4 лв. на минута.
Дафинка Бойчева: Ние сме на 15 км от първия град в Македония - Делчево. Непрекъснато имаме някакви контакти с културни институти и непрестанно се постанова - един SMS е 71 ст. А когато ти се постанова да ползваш интернет, 1 МБ коства 18.33.
На доста места в селото сигналът на българските телекоми изчезва, а вместо тях се включва македонски оператор. Така макар че са в България, хората приказват в роуминг.
Дафинка Бойчева: Получаваш някакъв SMS " Добре пристигнали в Македония! ", само че в случай че не го отразиш на момента, ти продължаваш да си приказваш на роуминг, сметките ти се натрупват.Гинка Стоянова: Включи ми се тука роуминг на телефона и за 2 или 3 минути съм платила 150 лв., но то беше за интернет. Аз мисля, че не е обикновено да има такива цени, макар че Македония е отвън Европейски Съюз, само че моето мнение е, че не е обикновено.
Македонски жители, които срещнахме в селото също споделиха, че заплащат огромни сметки.
Тоше Боев: 60 евро еднаж си платих у Македония. Изключен ми е роуминго, у Македония е включен, а тука нема, не фукционира.
Много македонски жители, които постоянно пътуват у нас, си взимат и българска карта за мобилен оператор, тъй като с нея могат да приказват съвсем гратис със страните от Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР