Жителите на Белащица излизат на протест срещу разширяване на каменната

...
Жителите на Белащица излизат на протест срещу разширяване на каменната
Коментари Харесай

Жителите на Белащица излизат на протест срещу разширяване на каменната кариера

Жителите на Белащица излизат на митинг против разширение на каменната кариера край селото. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Инициативния комитет на протестиращите. Мирният митинг е плануван за 10.00 часа на 19 май (събота) и се чака да продължи до 11.30 часа на изхода на селото, в посока кариерата, на завоя пред хотел „ Св. Георги “, съобщи организация Фокус.
Хората се афишират против импортираното капиталово желание на „ Холсим кариерни материали Пловдив “ АД за разширение на площадката за рандеман на строителни материали – мрамори за трошен камък в източната част на така наречен „ Калоянови възвишения “ от находище „ Белащица “, с още 50.534 дка.
" Нова концесия в района за още 25 години ще има пагубни последици за околната среда на цялата територия на Белащица и близките села, както и върху качеството на живот и здраве на настоящето и бъдещо потомство ", считат локалните.
Приканват се жителите и кметовете на кметовете на селата Белащица, Брани поле, Брестник, Марково и Гълъбово да вземат интензивно присъединяване в проведения митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР