Жителите на Асеновград подновяват масовите протести. Още тази неделя те

...
Жителите на Асеновград подновяват масовите протести. Още тази неделя те
Коментари Харесай

Асеновградчани излизат на нов протест в неделя

Жителите на Асеновград възобновяват всеобщите митинги. Още тази неделя те ще се вдигнат на протест и ще излязат по улиците на града. Причината е изненадващото преустановяване на делото против 11-те нападатели от ромската махала на града, които пребиха деца от спортния клуб по гребане и техните треньори през лятото. Родителите, чийто деца бяха нападнати, са получили уведомително писмо от съда, че делото се приключва и се връща назад в прокуратурата.

„ Има 700 страници отчет по случая, както и видеоматериали. Не мога да си обясня по какъв начин съдията е намерил причина да приключи делото “, съобщи Йордан Тодоров, татко на две от битите деца и част от инициативния комитет в града. „ Ако ги пуснат и прекратят делото, то целият етнос ще реши, че е недостижим за правосъдната система “, добави той.

Граждани на Асеновград се тормозят, че в случай че ромите биячи бъдат освободени, ще решат да търсят отмъщение за 4-месечния си престой в ареста. От инициативния комитет оповестиха, че на язовир „ 40-те извора “ към този момент няма защита, а вместо това родители вървят там, с цел да си пазят децата.

„ Опитват се да потулят случая, най-после ще се стигне до незнаен причинител и всичко ще завърши. Затова се събираме и още веднъж възобновяваме митингите. Надяваме се още веднъж да получим поддръжка от обществото и българите “, настояват уредниците.

Протестът е плануван за идната неделя. Началото ще бъде в 16 часа, а шествието ще стартира от паметника на цар Иван Асен ІІ.
тагове асеновград ром протест
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР