Жителите на 4 блока с над 400 апартамента в столичния

...
Жителите на 4 блока с над 400 апартамента в столичния
Коментари Харесай

Жители на столичния кв. Младост протестираха заради забавено саниране

Жителите на 4 блока с над 400 жилището в столичния кв. " Младост " излязоха на митинг в неделя поради забавена процедура по санирането на постройките, в които живеят. Недоволството на жителите от блокове 451, 457, 213 и 220А е провокирано от решението на новоизбрания кмет на общината арх. Стефан Стефанов, който съгласно тях взема решение, че би трябвало отначало да стартира състезанието по желание на компаниите за саниране.

Протестиращите акцентират, че не симпатизират на нито една политическа мощ и митингът им не е политически – за тях е значимо администрацията де се води основно от ползите на жителите и да не ги бави ненужно, съобщи БГНЕС.

Сред основателите на митинга е Валентин Костов, член на УС на Сдружението на притежателите в блок. 451. Той описа, че сдружението е основано преди 5 години точно да взе участие в Националната стратегия за енергийна успеваемост. Още същата година общината е сключила контракт за проучване на блока като е направен нужният паспорт.

Костов описа, че след издаването на паспорта Столична община трансферира уговорките по санирането на районната администрация в " Младост ". Тогава нещата заспаха. " 4 години минаха без да е направено нищо. Смениха се четирима кмета – резултатът е нищо ".

След многократни срещи с районната администрация, живеещите в петте входа на блок 451 привикват общо заседание. " Очаквам, че районният кмет Стефанов ще се появи на това заседание, тъй като е известен документално ", сподели Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР