Жителите и гостите на София ще могат да използват нова

...
Жителите и гостите на София ще могат да използват нова
Коментари Харесай

Пускат двуетажни автобуси от Централна гара до Летище София

Жителите и гостите на София ще могат да употребяват нова експресна автобусна линия, която се чака за 25 минути да стига от Централна гара до летището, като минава през центъра. Пускането на експресната линия е признато с решение на Столичния общински съвет предходната година, само че е забавено поради кадровите проблеми в градския превоз.

Една от линиите, които е планувано да се обслужва с двуетажни рейсове, е признатата с Решение № 860/2023 година линия Х84, която ще реализира комфортна транспортна връзка сред Централна гара и двата терминала на Летище София. Експресният темперамент на линията и съобразеният с желанията на пасажерите маршрут са от основна значимост за нейната успеваемост. Това заяви Марио Евстатиев в персоналния си профил във Фейсбук.



Ето какво още сподели специалистът, който е създател на концепцията за развиването на експресни и излетни линии, обслужвани с двуетажни рейсове:

Времепътуването също е един от факторите, които бързо ще я трансфорат в атрактивен и желан метод на напредване, както за гостите на града, по този начин и за хиладите работещи в икономическата зона в региона на двата летищни терминала. Двуетажният рейс разполага с задоволително пространство за пасажери с куфари, както и с огромен брой седящи места за тези, които пътуват с дребен ръчен или никакъв багаж. За работещите пък, линията ще даде опция, настанявайки се удобно на едно от 55-те седящи места на втория етаж, да прочетат утринните вести до момента в който доближат работното си място.



Линията ще доближава идеалния център на София (пл. " Орлов мост " ) единствено за 16 минути, а до бизнес-зоната в региона на кв. " Полигона " (The Mall), пътуването ще лишава едвам 10 минути. В момента, пътуването до Орлов мост отмена надлежно 29 минути с рейсовете 84 или 184 и 24 минути с линия 4 на метрополитена.

От летището до централна жп гара и автогара, пътуването ще трае 26 минути.



В интервалът от 6 до 20 часа, по линията ще се движат два рейса на междинен период от 30 минути.

Последният курс от Терминал 2 на Летище София ще е в 23:45, като по този начин ще бъдат обхванати огромна част от идващите след 22 часа полети.

Линия Х84 е единствено една от положителните хрумвания, създадени от екипът ми взаимно с общинския консултант Карлос Контрера за възстановяване на обслужването в публичния превоз на София.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деняно
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР