Жители в квартал Повеляново в Девня сигнализираха, че тежкотоварни камиони

...
Жители в квартал Повеляново в Девня сигнализираха, че тежкотоварни камиони
Коментари Харесай

Сигнал от жители на Девня, че тежки камиони минават с висока скорост през квартал Повеляново

Жители в квартал Повеляново в Девня алармираха, че тежкотоварни камиони минават с висока скорост през обитаемото, макар възбраната. Причината за засиления трафик е, че доста водачи избират по-краткия път за Пристанище “Варна – Запад ”. Хората са обезпокоени, че интензивното придвижване може да докара до произшествия и са създали протестна подписка.

Живеещите в Повеляново споделят, че казусът с тежкотоварните камиони от години. Пътен знак на входа на квартала не разрешава прекосяването на коли над 7 тона. Въпреки това водачите не се преценяват и избират по-краткия път към близкото пристанище “Варна - Запад ”.

" Ние камери сме поставили. Тоест камери има на входа на обитаемото място, в тази ситуация кв. Повеляново, само че камерата не лимитира. Тоест – решението евентуално би трябвало да бъде препоръчано от районното ръководство или от полицията, или от КАТ, в действителност за ограничение на придвижването ", сподели Свилен Шитов – кмет на Девня.

Жителите на Повелянаво оферират на входа на квартала да има полицейски патрул, с цел да се наложи непоколебим надзор:

- От тук минават, тук е централната, има на открито една баба все се оплаква, че напукани стени... Минават, големи тирове, камиони минават.

- Те минават ей тука, тези хора по какъв начин живеят, не ги знам, и отвъд.

Кметът на Девня съобщи, че ще изиска среща с представители на “Пътна полиция ”, с цел да набележат ограничения, които действително биха решили казуса.

Репортаж: Татяна Кисьова, Даниел Евтимов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР