Жители в Козлодуй организираха мълчалив протест срещу спирането на уличното

...
Жители в Козлодуй организираха мълчалив протест срещу спирането на уличното
Коментари Харесай

В Козлодуй произвеждат ток, но ходят по тъмни улици

Жители в Козлодуй проведоха безмълвен митинг против прекъсването на уличното осветяване. Със запалени фенери и светлоотразителни жилетки, нощес, те застанаха против постройката на Общината, с цел да изразят недоволството си. Родители доведоха и децата си, които се прибират по мрачно от школи по изкуствата. Хората в Колзодуй не одобряват, че единствено на шест километра от атомната електроцентрала би трябвало да търпят тъкмо такива ограничения. Според тях часовият диапазон също е определен погрешно и даже основава рискове, оповестява NOVA.

Жителите на града са принудени за извървят пътя си от работа до дома с фенери в ръка.

" Принуден съм да нося светлоотразителна жилетка. Защото се прибирам от работа и моята цел е моята сигурност, тъй като виждаме, че няма улично осветяване ", споделя Росен Попов. За хората в Козлодуй е неприемливо да са без електричество, живеейки до електроцентралата. Това, съгласно тях е причина и за битови произшествия и обири.

" В град като Козлодуй, който създава електрическа енергия да е мрачно на всички места? Да не приказваме, че това единствено по себе си е причина за битови произшествия, битова престъпност и по този начин нататък ", споделя Недислав Владимиров.

Родителите също са недоволни, тъй като разходките с децата са станали доста по-кратки.  " Ние си плащаме налозите. Не ги плащаме на половина, тъй като има инфлация или нещо друго. Нещо не е наред в цялата обстановка. Не мисля, че би трябвало да вършим взаимни отстъпки с сигурността и здравето на децата си, да ги прибираме у дома просто, тъй като е мрачно ", разяснява Мариета Иванова.

" В най-активното време на денонощието сред 18:00 и 22:00 часа да няма улично осветяване, а през останалото време на денонощието, когато се допуска, че хората спят и не са по улиците да свети ", добавя Росен Попов.

По което и да е време обаче ограничаването съгласно управлението на общината е извънредно неотложно. Сметката за улично осветяване, която предходната година по това време била 17 хиляди лв., в този момент с повишаването на тока стигнала 70 хиляди и тъкмо това наложило да се усъвършенстват разноските.

" Смятам, че има по-приемливи разновидности да се усъвършенстват разноските, а не да се оставят жителите без улично осветяване ", споделя Рени Петрова.

Протестиращите чакат открит разговор с общинското управление.

" От това зависи безусловно живота на живущите в общината. Не единствено в град Козлодуй, тъй като има и села, в които знаем какво се получава с престъпността, там са по-възрастни хора, по-трудно преносими ", разяснява още Попов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР