Жители от шест столични квартала днес излязоха на протест срещу

...
Жители от шест столични квартала днес излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

6 столични квартала протестират срещу мръсния въздух

Жители от шест столични квартала през днешния ден излязоха на митинг против мръсния въздух в София. Недоволни от ограниченията на Столична община, жителите на Младост, Дружба, Красна Поляна, Западен парк, Овча Купел и Оборище ще стачкуват от 19 часа през днешния ден.

Протестите са на следните места:

Младост – в парка, пред постройката на районната администрация „ Младост ";

"Дружба " - до хипермаркет "Кауфланд ";

Красна поляна – Мушанов и Добротич;

Западен парк – Стамболийски и Вардар;

Овча купел – Линкълн и Монтевидео;

Оборище - бул. "Янко Сакъзов ", против някогашното кино "Левски ".

Нивата на фини прахови частици подминават с хиляди единици нормите. При норма 50 единици, стойностите на замърсяване на въздуха, стигат над 400-500, до 1200 и дори 1600, пишат уредниците на митинга.

"Искаме естествени условия за живот и работа. Писна ни от погазването на нашите човешки права и по тази причина ставаме следващия квартал, който излиза на митинг с искане за чист въздух ", съобщи доктор Николай Георгиев от "Обществения съвет на Дружба 2 ".

По самодейност на Столична община и получени сигнали на жители Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) разположи мобилна станция за премерване качеството на атмосферния въздух в регионите „ Красна поляна “ и „ Овча купел “.

Замерването ще продължи 4 денонощия и ще се организира на няколко местоположения в регионите. Средноденонощните данни, регистрирани от станцията, ще бъдат систематизирани и оценени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР