Жители от няколко населени места протестират днес на пътя Бургас-Каблешково-Обзор.

...
Жители от няколко населени места протестират днес на пътя Бургас-Каблешково-Обзор.
Коментари Харесай

Протест с хоро заради лошия път затвори отсечката Бургас - Каблешково

Жители от няколко обитаеми места стачкуват през днешния ден на пътя Бургас-Каблешково-Обзор. Хората са недоволни от неприятното положение на правата и упорстват за незабавен главен ремонт. Мирният митинг започkа в 9 часа до бургаския квартал Черно море.

Пътят е републикански и по него, съгласно локалните поданици, са правени само частични кърпежи. От него зависят над 50 обитаеми места, споделя Георги Янчев от съдружие Будно Поморие.

" Аз съм на 50 години, не знам в миналото ремонт, с изключение на кръпки някакви повърхностни, да е юридически. Пътят е в окаяно положение. Преди Каблешково той е на вълнички, на доста места е пропаднал. А по него дори има знак за винетка, другояче ще ви глобят ".

Жители на близките села споделя, че от 2015 година имало утвърден план за започване на ремонтни действия на пътя, само че действително нищо не е направено.

" Сега сме 2023 година и няма нищо отсреща. Реално там се желае незабавен главен ремонт, да се стартира от настилката напълно "

Според хората неприятното положение на асфалта основава действителни предпоставки за пътни катастрофи.

Те упорстват за започване на незабавен главен ремонт, по този начин както им е дадено още преди 8 години. Затова ще сезират транспортното и районното министерства, както и АПИ, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР