Жители от Княжево се събраха пред сградата на Столичната община,

...
Жители от Княжево се събраха пред сградата на Столичната община,
Коментари Харесай

Жители от Княжево протестираха пред столична община

Жители от " Княжево " се събраха пред постройката на Столичната община, с цел да изкажат недоволството си от плануваното разширение на столичния бул. " Цар Борис III " в сектора от " Никола Петков " до спирка " Планинец ", превръщането му в скоростна права и построяването на пътен тунел за безконфликтна връзка от " Околовръстния път " към Перник, заяви БГНЕС.

Те желаеха да бъдат признати от кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков , с цел да ги срещнат с терзанията си и да изискат планът да бъде изменен.

Хората упорстват плануваното унищожаване на локалното платно от " Никола Петков " в посока " Княжево " да се резервира , както и да се осъществя построяването на велоалеята.

Според един от недоволстващите планът може да бъде осъществен по образеца на бул. " Сливница ", която преминавайки в " Европа " минава на три равнища. Той счита, че " Цар Борис III " би трябвало да влезе в авто подлез на " Горнобански път " и от горната страна да се направи кръгово, да има естакада, която да продължи към " Люлин ", с цел да се свърже с Автомагистрала Струма.

Сред недоволните е и ръководителят на църквата " Свети великомъченик Панталеймон " духовник Димитър Тухчиев, който се тормози от това, че по план, пътят минава през олтара на храма, което няма по какъв начин да разреши . Затова е изискал границите на пътя да бъдат отместени най-малко с 50 м.

" Сградата на храма е остаряла и е с плитки съществени. Това не е взето под внимание нито от страна на изпълнителя на плана, нито от страна на възложителя. Близкият трафик ще провокира увеличение на пътникопотока, усилване на вибрациите, които могат да доведат до разрушаването на храма, както и да покачат заплахата от увеличение на пътно-транспортните катастрофи ", акцентира свещеникът.

Според един от притежателите на два парцела в региона булевардът не може да се възприема като " Околовръстен път ", тъй като той минава през урбанизирана територия. По думите му има обходен път, който е по автомагистралата, а пътят през владайското дефиле е стеснен и е мъчно да се разшири, а настрана това утежнява и живота на 20 000 души.

Протестиращите обявиха още, че в случай че не бъдат признати от Фандъкова и основния проектант, са подготвени да употребяват всички законови средства, с цел да защитят правата и ползите си, като имат подготвеност да блокират кръстовището и да провеждат митинги.

Любо Стефанов от съдружие " За Княжево " слага въпроса дали при проектирането на безконфликтния завой от " Бъкстон " към " Княжево " са правени транспортни симулации и в случай че са правени дали те са правени при настоящия габарит на " Околовръстен път " или при към този момент уширения му габарит.

Дали да правени обследвания на потока, влизащи от Перник в София, през Владая и Княжево , пита още Стефанов. Той се интересува още дали ще се направи уширение на булеварда при " Княжево ", който в този момент е двулентов и ще би трябвало да поеме трафика от седемлентовия или ще позволен там да се образува запушалка.

Според него е значимо по тематиката да има публично разискване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР