Жители на врачанското село Паволче искат с подписка до община

...
Жители на врачанското село Паволче искат с подписка до община
Коментари Харесай

Опасен път! Жители на Паволче искат „легнали полицаи“, за да пазят децата си от джигитите /снимки/

Жители на врачанското село Паволче желаят с подписка до община Враца на две места в селото да се слагат „ легнали служители на реда “, които да пазят децата им от джигитите на пътя, научи организация BulNews.
За казуса алармира наш постоянен четец, който разясни, че през лятото селото е цялостно с деца, които са застрашени от слизащите с висока скорост водачи от прилежащото село Челопек.
Георги Георгиев живее в края на село Паволче, тъкмо до необятно кръстовище от 7 улици. Мъжът неведнъж е ставал очевидец на коли, които препускат лудо, както от Челопек, по този начин и в противоположна посока, а през летните месеци някои от джигитите са спирали на косъм от деца излезли на необятната улица до момента в който си играят.
Хората са подали подписка в общината още през юни месец, само че до в този момент ограничител на скоростта не е подложен. Оказало се, че първо трябвало да се събере комисия и да реши дали на въпросното място може да се инсталира подобен, трябвало да се вземе и позволение от АПИ.
„ Процедурата се оказа много тромава, а децата ни всеки ден са сложени в риск, с заплаха за живота “, съобщи Георгиев.
Мъжът и съседите му молят кмета на Враца Калин Каменов за помощ. Искат лежащ служител на реда малко преди необятното кръстовище и знак, който да предизвестява водачите, че в региона играят деца.
„ В квартала има над 30 деца от 4 до 15 години, които постоянно претичват през улицата. Трябва да мислим за тях, а не да изпадаме в смут като забележим от горната страна да се задава някоя кола с гневна скорост и да крещим по децата “, изяснява Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР