Жители на врачанския квартал „Бистрец“ се събраха на протест пред

...
Жители на врачанския квартал „Бистрец“ се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Жители на Враца протестираха срещу разкопаните улици

Жители на врачанския квартал „ Бистрец “ се събраха на митинг пред Общината и прекъснаха съвещанието на локалния парламент. Причината е, че след приключването на дейностите по водния цикъл няма нито една асфалтирана улица. Търпението на жителите на квартала се изчерпва след поройните дъждове предходната седмица, когато в него бе оповестено отчасти бедствено състояние.

Изграждането на канализация в квартала започва през 2012 година, а през 2019 година е сменен водопроводът. В момента „ Бистрец “ е с изцяло построена инфраструктура подземен. Вследствие на изкопните действия 25-те улици в квартала са разрушени, а при проливните дъждове те се трансфораха в реки, описаха протестиращите.

„ Не можем да живеем по този начин. Чупим колите си, прашно е, майките с колички не могат да минават през траповете. Протестът не е политически, ние каним всички народни представители от нашия район да дойдат и да видят къде живеем “, споделиха локалните. Те бяха безапелационни, че това е едвам началото на митингите и че възнамеряват доста по-мащабни такива, като дадоха обещание да стигнат и до Министерството в София, оповестява Bulnews.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР