Жители на Велико Търново сигнализираха, че един от тротоарите на

...
Жители на Велико Търново сигнализираха, че един от тротоарите на
Коментари Харесай

Пропадна част от тротоара на мост във Велико Търново

Жители на Велико Търново алармираха, че един от тротоарите на Бейския мост в остарялата част на града пропада. От общината към този момент са почнали незабавен ремонт, само че какво е провокирало това проваляне?

Бейският мост се намира в квартал Света гора, в подножието на историческата цитадела Царевец в града. За пропадането са били подадени голям брой сигнали.

Ремонт на моста е юридически преди повече от 5 години, сподели в ефира на Българска национална телевизия Георги Камарашев, заместник-кмет на община Велико Търново. Според него фирмата-изпълнител на ремонта, не е виновна за случилото се. Вложените материали са били с задоволително високо качество.

" Просто тогава преваляванията бяха с 50 л./кв. за доста малко време “, разяснява Камарашев.

Преди време, на същото място е направено разчистване на образували се наноси от дървета и клони. Тогава тежки машини са работили в продължение на няколко дни на мястото.

" Това са цялостен комплекс от случайности, които доведоха до това проваляне. Но това което виждате тук не е ремонт на ремонта. Просто изпълняваме план по европейско финансиране и подменяме цялостната канализация за чиста и отпадъчна вода ", добави заместник-кметът на общината.



Камарашев означи, че има проекти за градеж на различен успореден мост и добави, че са осъществени съответните проби за устойчивост на основите на моста. Резултатите от тях предстоят да станат известни.

Мостът е от извънредно значение за града, защото е един от най-натоварените сектори.

" Несериозно е да се приказва, че Царевец пропада, и каквото и да е друго. Тук трафикът в действителност е доста натоварен. Да се надяваме, че когато изградим паралелното мостово оборудване, той да бъде омекотен с него ", сподели Камарашев.

Ремонтът на моста ще бъде приключен до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР