Жители на три села от община Гулянци блокираха за час

...
Жители на три села от община Гулянци блокираха за час
Коментари Харесай

Жители на три села от община Гулянци протестираха с искане за ремонт на разбит път

Жители на три села от община Гулянци блокираха за час пътя, който ги свързва с градовете Гулянци и Плевен с искане за незабавен ремонт. Недоволството беше подкрепено и от кметовете на обитаемоте места и общината. Пътят не е ремонтиран повече от 40 години, а по него минават над 120 камиона на ден за пристанище Сомовит, осведоми Българска национална телевизия.

От Областното пътно ръководство в Плевен обясниха, че идната седмица стартира главен ремонт на правата, за която са нужни 4 милиона лв..

Инициаторите оповестиха, че не имат вяра на обещания и по-късно през днешния ден ще обсъдят дали блокадата ще продължи и в идващите дни.

“Вчера си занесох две гуми за ремонт – гръмнах зимна, смених ги с летните, гръмнах лятна. За два дни. А за ходовата част да не приказваме – през шест месеца”, споделя Пламен Пиличев, гражданин на село Милковица.

“Цялостен ремонт започваме. Първо на най-фрапиращите места – това са през трите обитаеми места Милковица, Долни Вит и Сомовит, чакаме машината да пристигна другата седмица и започваме изцяло – замяна на основата, укрепване на основата и асфалтиране”, съобщи инж. Ивайло Денчев, шеф на Областно пътно ръководство – Плевен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР