Жители на три бургаски села отново излязоха на протест. Причината

...
Жители на три бургаски села отново излязоха на протест. Причината
Коментари Харесай

Блокираха пътя Бургас - Малко Търново заради лошо качество на водата в три околни села

Жители на три бургаски села още веднъж излязоха на митинг. Причината за недоволството им е неприятното качество на водата и честите повреди по водопреносната мрежа. Протестиращите затвориха и основния път Бургас - Малко Търново.

Зоя Маринова живее в село Димчево. Преди седмица от чешмата й течала кална вода. Сега твърди, че съзнателно е хлорирана, с цел да не си проличава кафявия цвят.

" Мирише да. На хлорна вар мирише. Ние по този начин се нараняваме, скапаха ни се очите, доста ни пари. Рани получаваме. Белите ни облекла стават кафяви, въобще нямаме бели облекла ".

Освен за пиянство, водата, съгласно жителите, не става и за битови потребности, защото хлорът развалял пералните им.

" Филтри, които са на входа на къщата, през тях минава питейната вода, вижте ги в какво положение са. Представете си каква ще е водата, в случай че ги няма тези филтри ".



Според ВиК-Бургас повредите в селата не са чести, локалните обаче са на друго мнение.

" Авариите в пиков миг са 20 на месец. Водопроводът в Маринка е остарял, етернитов, на 70 години към ", сподели Любомир Узунов, кмет на с. Маринка.



Община Бургас е спечелила план за възстановяване водоснабдяването на селата. За да бъде приключен обаче, е нужно повече финансиране.

ВиК-Бургас е отправила питане към " Български ВиК холдинг " при започване на годината, само че и досега оттова няма отговор.

Репортер: Давид Сукнаров

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР