Жители на столичния квартал Младост 1 излязоха на протест във

...
Жители на столичния квартал Младост 1 излязоха на протест във
Коментари Харесай

Жители на “Младост“ негодуват срещу преместването на метадоновата програма

Жители на столичния квартал " Младост 1 " излязоха на митинг във вторник против преместването на Центъра за лекуване на наркомании в бишвата окръжна болница “Света Анна “, в непосредствена непосредственост до жилищните блокове. Преместването на центъра се наложи откакто Столична община си взе постройката на ул. " Пиротска " 117, която дълги годишни отдаваше на Министерство на здравеопазването.

Жителите на “Младост “ недоволстват, тъй като се тормозят за сигурността на децата им и оповестиха, че намират шишенца от метадон по улицата. Оплакват се и от зачестили набези над коли и изби.

От Министерството на здравеопазването разясниха, че преместването на метадоновата стратегия в болница “Света Анна “ е краткотрайна мярка до намирането на най-подходящото място. Реално уместно място в града мъчно ще се откри, защото жителите на ул. “Пиротска “ също събираха подписи в продължение на години за премахването на програмата и се оплакваха от грабежи.

От Министерство на здравеопазването обявиха, че с цел да се обезпечи спокойствието на живеещите в региона е обезпечена жива защита и 24-часово видеонаблюдение. По същата причина от през днешния ден, 1 октомври, се затваря входът на болница “Света Анна “ откъм бл. 18 на жилищния квартал.

Освен това, след извършени срещи с органите на реда, министерството има уверенията на 7-мо РПУ, на чиято територия се намира лечебното заведение, че ще бъде осъществявано засилено наблюдаване на региона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР