Жители на столичния квартал Лозенец отново протестираха тази вечер –

...
Жители на столичния квартал Лозенец отново протестираха тази вечер –
Коментари Харесай

Столичани отново на протест, не искат небостъргач в „Лозенец”


Жители на столичния квартал „ Лозенец ” още веднъж стачкуваха довечера – за пети път, против построяването на 120-метров небостъргач в квартала.

Живеещите в региона на ул. „ Златен рог ” и бул. „ Джеймс Баучев ” се афишират против проекта за съсипване на трафика в „ Лозенец ”, обслужващ планувания предстоящ небостъргач и новото високо строителство на Лозенския рид.

„ Общината приготвя кръгово кръстовище на булевардите „ Джеймс Баучев ” и „ Черни връх ”, затрудняващо доста напредването на живеещите в квартала и облекчаващо само входовете към строящия се небостъргач на ул. „ Златен рог ” и плануваните нови високи здания в близост. Ще се ореже градинката на „ Кръста ” и унищожи тази на „ Енергопроект ”. Ще се затрудни пресичането на бул. „ Черни връх ” от пешеходци и ще се забави трамваят превоз ”, декларират протестиращите.

Живеещите в квартала са обезпокоени и поради това, че ще се затрудни напредването с автомобил на живеещите на улиците „ Кораб планина ”, „ Бигла ”, „ Кричим ”, „ Персенк ”, „ Драгалевска ”, „ Трепетлика ”, „ Плачковица ”, „ Якубица ”, „ Червена стена ”, „ Горски пасажер ”, „ Бунтовник ”. Ще се стеснят изходите на улиците „ Златен рог ” и „ Тодор Ночев ”. Ще има повече трафик и по-малко паркоместа по „ Баучер ” и „ Златен рог ”.

Според хората „ построяването на сходно излишно и неуместно оборудване ще коства 20 млн. лева, които могат да се дадат за ремонт на вътрешнокварталните улици на „ Лозенец ”.

Излезлите на улицата и довечера обявиха, че упорстват за публично разискване, както и за отговор на всичките ми тъжби - към Следствен отдел към окръжна прокуратура и ДНСК. /БГНЕС
 Столичани още веднъж на митинг, не желаят небостъргач в „ Лозенец ” Столичани още веднъж на митинг, не желаят небостъргач в „ Лозенец ” / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР