Жители на созополския квартал Буджака“ са готови да блокират главния

...
Жители на созополския квартал Буджака“ са готови да блокират главния
Коментари Харесай

Дупки и кал: Жители на квартал в Созопол излизат на протест

Жители на созополския квартал „ Буджака “ са подготвени да блокират основния път за Бургас поради разкопана улица. Причината е, че на мястото се правят археологически разкопки.

Живеещите на ул. „ Южна “ към този момент четвърти ден не могат да стигнат до домовете си или да излязат от тях.

Наложена е санкция на компаниите реализатори, чиито тежки машини са прекосявали по улиците с непочистена ходова част

„ Съпругата ми има интервенция и би трябвало да отиде на надзорен обзор в Бургас. Как ще стане това нещо? Трябва да се обадя на кмета да дойдат със аероплан да я вземат и да я закарат там “, споделя Георги Георгиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Никъде в региона няма указателни табели, че се правят изкопни работи.

Започнало е строителство в частен парцел, което включва и създаване на външна водопроводна връзка. Но мястото попада в зоната на паметника „ Античен некропол на Аполония “ и по тази причина се изисква да бъде осъществено наложително археологическо наблюдаване на региона.

Тя ще бъде санкционирана с от 1000 до 3000 лева или с имуществена глоба до 5000 лева

„ Тази позиция, в която се построява водопровода, се намира сред два паметника – Могилния некропол в зоната на „ Буджака “ и некрополът в местността Сулинария. Цялото трасе се разделя на два сектора, където се изисква археологическо наблюдаване. На този стадий дейностите са прекратени “, изясни Димитър Недев, шеф на Археологическия музей в Созопол.

Хората са подали тъжби в Община Созопол. Даден е тридневен период на строителя да възвърне пътя. Ако не бъде спазен, от общината се ангажират по някакъв метод да обезпечат достъп на хората до основния път.
Дотогава жителите на ул. " Южна " ще се придвижват само пешком с гумени ботуши.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР