Жители на созополските села Присад и Росен, родните места на

...
Жители на созополските села Присад и Росен, родните места на
Коментари Харесай

След домашен арест за шофьор, убил двама в катастрофа: Блокада на пътя Бургас-Созопол

Жители на созополските села Присад и Росен, родните места на двете жертви, починали в нелепа злополука, пометени от рейс , заплашват с гражданско непокорство и обсада на пътя Бургас-Созопол в събота.

Демонстрацията е в символ на митинг против решението на Бургаския областен съд, който пусна под домакински арест водача на автобуса - Камен Филипов /на 34 година от Добрич. Мотивът - в практиката на Европейския съд по правата на човека трайно се приема, че тежестта на осъщественото закононарушение не е измежду основанията, обосноваващи правда на задържането.
 Камен Филипов
„ Да го вкарат в пандиза до момента в който не го осъдят.  Никакъв домакински арест. За две убийства - домакински арест не може. Ако не го приберат до петък, в събота сме на автомагистралата “, споделя Мария Тодорова, майка на починалия Тодор Тодоров.
 митинг починали на пътя

В злощастната нощ на 28 февруари т.г. 22-годишния Тодор Тодоров и кметицата на Присад Ванча Байлова - на 46 година провокирали лек инцидент на километър след пътен възел " Юг ". Излезли от колите си, с цел да огледат вредите, само че в същия миг върху тях връхлетял рейс. Рейсът се движил с разрешените 80 км/ч, но не успял да спре навреме.
Шофьорът е арестуван за 72 часа с прокурорско разпореждане, само че предишния петък съдът в Бургас почете настояването на отбраната му и промени мярката му за неотклонение. Така той ще бъде под домакински арест в дома си в Добрич.

Мъжът е с двойно поданство - българско и турско. „ Тъй като той е с двойно поданство, би трябвало да бъде арестуван до гледане на делото.А това е една малка врата сега и е изцяло допустимо да се укрие “, позволява Михо Янчев, непосредствен на починалата Ванча.
 митинг починали на пътя

„ Към 6-7 часа Тодор е лежал на пътя и ние за толкоз ще затворим автомагистралата от двете страни. То не е автомагистрала, само че пътя. От 11.00 часа представете си до по кое време няма да има придвижване. Много сме хората “, споделя бащата на Тодор - Николай.

 митинг починали на пътя

Близки на починалите предизвестиха, че в случай че съдът не вземе исканията им под внимание , ще подхващат и по-драстични ограничения . Очаква се мнението на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР