Жители на софийския квартал Красна поляна отново излязоха на протест

...
Жители на софийския квартал Красна поляна отново излязоха на протест
Коментари Харесай

Отново протести в квартал Красна поляна срещу Виетнамски общежития

Жители на софийския квартал " Красна поляна " още веднъж излязоха на митинг против по този начин наречение " Виетнамски общежития ". Те упорстват постройките да бъдат съборени допустимо най-бързо, тъй като са рискови. Стигна се и до затваряне на придвижването на кръстовището на бул. " Никола Мушанов " и улица " Добротич ".


Днес кметът на София съобщи, че не може да се слагат периоди за събарянето на блоковете. Първият към този момент е освободен, следва живеещите и в останалите да бъдат преместени.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: До края на годината мъчно ще ги съборим. Не сме и поемали подобен ангажимент. Защото главната спънка и ангажимент на кмета и да настани хората, които са законно настанени, които са постоянни нaематели. Да ги пренастани, а също така знаете, че тези, които са нередовни, той издаде заповедите, които се апелират в съда. И към момента има доста заповеди, които са в съда и няма решение. Така, че период съответен не мога да дам, само че се работи и се вижда.
Какво ще се построи на мястото на блоковете към момента от Общината не могат да кажат. Ясно е единствено, че се търсят вложители.
А живеещите в " Красна поляна " споделят, че следва поредност от митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР