Жители на София, Бургас, Варна и Пловдив ще се включат

...
Жители на София, Бургас, Варна и Пловдив ще се включат
Коментари Харесай

Благотворителен маратон в полза на недоносените бебета в Бургас

Жители на София, Бургас, Варна и Пловдив ще се включат в самодейността - благотворително тичане . На първи юни те ще изминат пет километра в парковете на всеки от изброените градове.
В Бургас мини маратонът ще стартира от Пантеона в Морската градина в 9 часа.
" За миналите три години от нашите благотворителни бягания, участниците са дарили суми над 35 000 лв.. Закупили сме и дали животоспасяваща здравна техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50 000 лв. “, споделя създателят на 5kmrun  Георги Станоилов.
Със събраната от кроса сума ще бъде закупено термолегло за Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас , чиято цена е 14 400 лв.. С негова помощ недоносените бебета се приспособяват по-бързо към температурата в помещението. Лекари от отделението в Бургас ще бъдат част от маратона.
Само за една година в УМБАЛ Бургас се раждат близо 1800 бебета, а 20% от тях са родени по-рано или са недоносени.
За да бъде събрана нужната за пазаруването на специфичното легло сума, всеки който бяга благотворително, прави подаяние. То се равнява на пробяганото от него време. На финала ще бъде сложена урна за подаяние. И тези които не тичат могат да помогне на най-малките бургазлийчите, които се нуждаят от поддръжка.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР