Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски

...
Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски
Коментари Харесай

Кметът Мараджиев води протест срещу силната музика

Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски от мощната музика, която непрекъснато се чува от локалния ресторант „ Въча “ и смущава непрекъснато покоя на хората.

Намерението на недоволните жители е да излязат на митинг против мощната музика, като затворят основния път за Пловдив.

От своя страна  кметът на общината Георги Мараджиев разгласи, че поддържа недоволството на хората и даже персонално ще поведе гражданския митинг.

Междувременно заместник-кметът Любомир Марков  излезе с пост във Facebook, в който изясни каква е същинската причина хората освен от Йоаким Груево, само че и от останалите села на територията на общината – Куртово Конаре, Ново село и Триводици, да понасят терора със мощната музика, която е обвързвана най-вече с разнообразни ромски празненства.

„ Като заместник-кмет на Община Стамболийски Ви осведомявам, че основният провинен за несправянето с този проблем е шефът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. През 2018 година аз персонално подписах докладна да бъде закупен шумомер, който да бъде възложен на РУ- Стамболийски, с цел да се следи за публичния ред и спокойствието в общината. Закупихме го, само че в следствие се оказа, че господин Керпиев не е удовлетворен от този шумомер и изиска различен модел. Изпълнихме и това предпочитание. Но тогава желанието на господин Керпиев се изпари, тъй като по този метод се отваря доста работа на полицията. И шумомерът ни беше върнат. От преписка сред кмета господин Мараджиев и шефа на ОДМВР – Пловдив се вижда, че кметът надали не моли да се влияе на господин Керпиев да одобри дарението, което беше гласувано и от Общинския съвет. ОДМВР – Пловдив избраха да стане посредством контракт за заем за послужване. Този контракт обаче и до през днешния ден не е подписан от Полицията “, написа в обществената мрежа зам.-кметът Марков.

Той добавя, че освен това състояние недоволството на хората е изцяло основателно.

Кметът Георги Мараджиев също е на страната на пострадалите от мощната музика жители и е на мнение, че до момента в който актуалният шеф на районно управление (на МВР) – Стамболийски, който е с досъдебно произвеждане, е на управителния пост, резултатите ще са ясни: Няма да има такива!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР