Жители на село Братаница блокираха главния път Пазарджик-Велинград малко преди

...
Жители на село Братаница блокираха главния път Пазарджик-Велинград малко преди
Коментари Харесай

Жители на Братаница блокираха път, възмутени от освобождаването на полицая, блъснал дете

Жители на село Братаница блокираха основния път Пазарджик-Велинград малко преди 20 часа довечера. Десетки тирове и коли са блокирани и чакат, заяви bTV.

Хората са възмутени от обстоятелството, че служителят на Министерство на вътрешните работи, който блъсна и умъртви 8-годишно момиченце на пешеходна пътека в селото, беше пуснат от ареста под гаранция от 5000 лв.. Те упорстват законът да се ползва с цялата суровост, без значение дали нарушителите са служители на реда, лекари или безработни.

 Пуснаха под парична гаранция антимафиота, който блъсна и умъртви 8-годишно дете Виж още

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи увери, че законът ще бъде прибавен с цялата му суровост, макар че става дума за техен чиновник.

Според прокуратурата антимафиотът от БОП-Пазарджик е нарушил Закона за придвижване по пътищата на пешеходна пътека, само че е предизвикал гибелта на детето по несъобразителност. Пробите за алкохол и опиати на 42-годишния мъж са негативни и до момента не е имал никакви прегрешения.

Според околните на прегазеното дете обаче единствената причина за нещастието е неразумното шофиране на служителя на реда.

" За моята племенничка би трябвало да има правдивост. Няма да оставим по този начин да живее умерено този ", съобщи вуйчото на детето пред Нова телевизия.

" Само чувах, че споделя, че е бързал за оперативка. Но да караш с над 90 километра в час в обитаемо място преди пешеходна пътека и да изпреварваш колони, това е неприемливо ", разяснява очевидецът на случая Ина Гюрова.

Разследването на съдбовния случай продължава.

Тази заран пък локални поданици са събраха на митинг и желаеха обезопасяване на централната улица на селото, която се явява част от пътя Велинград-Пазарджик и на която постоянно стават произшествия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР