Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на

...
Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на
Коментари Харесай

Хората СКОЧИХА срещу УБИЕЦА на Ангелинка: Искат го зад решетките и са готови да…

Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на митинг против освобождението на водача, умъртвил на пътя 11-годишно момиченце.

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала задоволително доказателства за виновността на 56-годишния водач Димитър Йовчев и му наложи най-леката мярка – „ Подписка “. Протестиращите желаят Йовчев да бъде арестуван.

Искаме да го затворят до делото, споделиха родителите на 11-годишната Ангелинка – Иванка и Георги. Те упорстват Йовчев да бъде наказан на пожизнен затвор.

Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали служители на реда, пешеходни пътеки, маркировки – всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в пандиза, а за ликвидиране на дете да няма закон, възмутиха се поданици на махалата.

Те не одобряват обяснението на Йовчев, че колата му е поднесла на замръзнал сектор, защото съгласно очевидци се е движел с над 80 км/ч.

Жителите на махалата заплашиха да спрат децата си от учебно заведение и детска градина, в случай че не се слагат легнали служители на реда. Заплашиха и със затваряне на пътищата, заяви БТВ. Днес в Апелативния съд ще се гледа настояването на прокуратурата за непрекъснатото задържане на Йовчев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР