Жители на родопското село Забърдо сами започнаха да пълнят дупките

...
Жители на родопското село Забърдо сами започнаха да пълнят дупките
Коментари Харесай

Жители на Забърдо сами запълват дупките по пътя към Чудните мостове

Жители на родопското село Забърдо сами започнаха да пълнят дупките по пътя към естествената забележителност Чудните мостове, предава Българска национална телевизия. Шосето е общинско, само че за поредна година от община Чепеларе не са планували средства за ремонта му. Затова локални поданици започнаха да запълват зейналите ями по пътя по остаряла технология отпреди четири века.

„ Камъни се поставят, след това заряд и това е някаква специфична варова такова, която запечатва, като са нагрее, от слънцето и се запечатва, като вали, коли минават и става като асфалт ”, изясни Йосиф Парунев от Забърдо

Кметът на селото Валентин Черпоков пък разяснява: „ Ние сме решили без пари да го създадем, тъй като това му е чалъмът. С пари всеки може, ние ще го създадем без пари. ”

За да се любуват на естествения феномен Чудните мостове, идват хиляди туристи от целия свят. „ Много ми харесва това място. Такова още на никое място по света не съм виждал. Но тези ями по пътя... Ако страната ви желае тук да идват повече туристи, то би трябвало да даде и малко пари за това ”, счита Саша Хутарецки от Израел.

За да не разочароват туристите, локалните хора са пратили писмо до премиера Бойко Борисов с вяра да им се провиснал целеви средства за ремонт на пътя. Според кмета на Забърдо за това са нужни 150 000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР