Жители на пловдивското село Цалапица се събраха на протест пред

...
Жители на пловдивското село Цалапица се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Справедливост за Митко: Жители на Цалапица излязоха на национален протест в София

Жители на пловдивското село Цалапица се събраха на митинг пред постройката на Съдебната палата в София с гледище за бърз и обективен развой против всички забъркани в тази ситуация с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от селото. Демонстрацията се организира под надпис " Справедливост за Митко ". 

" Искаме обективни санкции за убийството на моя наследник " , съобщи Атанаска Бакалова, майка на жертвата. Протестиращите упорстват за санкции " пожизнен затвор " за всички, свързани с убийството на младия мъж. 

Това е следващата акция на жителите на Цалапица, откакто митинги към този момент се организираха в Пловдив и Стамболийски. Протестиращите упорстват също и за оставки на служители на реда в районното ръководство в Стамболийски, тъй като считат, че точно униформените са виновни за забавянето на следствието и бягството на посочения за причинител на убийството.

Районният съд в Пловдив остави в ареста двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови, арестувани за персонално укривателство по случая. Те са привлечени като обвинени за това, че са помогнали на причинителя на убийството да избегне наказателно гонене.

Окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла като обвинен за убийството 30-годишния Рангел Бизюрев, за който се появи информация в общественото пространство, че се укрива в Германия. Спрямо него има европейска заповед за арест.

Във връзка със случая министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставките на шефа на регионалната полиция в Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на Районното ръководство в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР