Жители на пловдивското село Цалапица, призовават в социалните мрежи за

...
Жители на пловдивското село Цалапица, призовават в социалните мрежи за
Коментари Харесай

Жители на Цалапица призовават за протест в Панагюрище

Жители на пловдивското село Цалапица, приканват в обществените мрежи за организирането на нов митинг в събота, само че този път той да бъде извършен в Панагюрище.

Към момента фамилията се е изселило от селото и се преместило точно в Панагюрище при свои близки. По думите на кмета на пловдивското село - Ивайло Данаилов, къщата им евентуално е трансферирана на техни близки, само че няма информация да е оповестена за продажба, написа.

Из Facebook страниците на Панагюрище се виждат мнения, които приканват бащата на близнаците да се яви на протестните шествия.

„ Нека създадем огромен митинг в събота в Панагюрище, където се крие Петър Динков. Нека разбере,че не ни е боязън. Да усети гнева на хората. И да знае, че рано или късно ще има отмъщение, ”  пишат още те.

По думите на майката има още забъркани, с изключение на близнаците, тъй като няма по какъв начин 19-годишни момчета могат да създадат толкоз добре фиктивен проект.

Припомняме, че двамата братя са  с повдигнато обвиняване за персонално укривателство, като съгласно държавното обвиняване са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят натрупа на убитото момче. Борислав обезпечил превозването на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, с цел да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли от горната страна строителни боклуци от близкото бунище. 

Именно квалификацията на обвиняването  предизвика вълна от митинги. Близките на убития Димитър ежедневно провеждат шествия с искане за пожизнен затвор за посочения като причинител Рангел Бизюрев и оптималната присъда за двамата близнаци. Жителите на Цалапица са безапелационни, че ще се борят до край за правдивост. Всички желаят двамата братя да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи, тъй като за тях това е съучастничество в убийството.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР