Жители на пловдивския квартал Коматево се събраха на протест срещу

...
Жители на пловдивския квартал Коматево се събраха на протест срещу
Коментари Харесай

Протест пред църква в Пловдив! Жители: Примамват децата ни с бонбонки и ягоди

Жители на пловдивския квартал Коматево се събраха на митинг против църквата на " Жътвари ", която е отворила преди към година в региона.

Причината за терзанията на локалните поданици е, че те считат, че зад църквата се крие фракция. Около 50 души сега се намират пред храма и част от тях прекъснаха службата, с цел да проведат диалози с управлението.

Te влязоха вътре и желаеха да се причислят към службата, с цел да се уверят, че в храма не се случва нищо неправилно. Към сходни дейности пристъпиха единствено малко на брой от митинга, с цел да са спазени въпреки всичко противоепидемиологичните ограничения, заяви trafficnews.bg.

Минути по-късно Веселин Великов от управлението на църквата излезе, с цел да приказва с протестиращите.

Местните упорстват да бъде стеснен достъпът на децата. Твърдят, че членове на църквата са ги примамвали с бонбони и ягоди по паркове и учебни заведения. Идвали без знанието на родителите си. От думите им стана ясно още, че пред храма до скоро е имало табела " Църква за деца ". Местните настояват, че не са имали нищо срещу активността на " Жътвари ", до момента в който не разбрали за почерпките към децата.

" Вие не сте нито православен, нито католици, нито протестанти. Какво сте и от кое място идва името жътвари? ", запита една от гражданките, участващи в митинга.

" Не желаем агитация измежду нашите деца ", сподели и различен от протестиращите.

Чуха се и викания " Не сте добре пристигнали, вън от Коматево ".

От църквата обаче са безапелационни, че това е набожен храм и в него не се проповядва никаква сектантска активност.

" Мили хора, ние разбираме терзанията ви, само че желаеме и ние да ни разберете - няма по ужасно от религиозния фанатизъм. Не сме черпили децата с ягоди, беше едно дете, което беше в двора и ни гледаше по какъв начин ядем, по тази причина му предложихме ", уточни Елена, част от управлението на църквата. Пред публицисти тя съобщи, че " нещата се преекспонират от страна на родителите ".

Велков пък даде обещание пред родителите да вдигнат ограда, с цел да не влизат деца в двора.

Местните обаче са безапелационни, че има неправилно държание от страна на църквата към децата.

" В листовките ви написа, че децата са добре пристигнали. Защо свалихте плаката, че това е черква на децата? Кой ви финансира? Не желаеме фокусът ви да са нашите деца ", подчертаха те.

Протестиращите настояха от църквата да подпишат декларация, че няма да пускат деца без родителите им. От църквата се съгласиха, само че откразаха да отговорят на въпроса какво е финансирането на службите и храма.

Два патрула на полицията пристигнаха на митинга. Униформени изслушаха жителите, а по-късно влязоха в храма.

Въпреки няколко опита за по-груба разпра до съществено напрежение не се стигна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР