Жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево се готвят да

...
Жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево се готвят да
Коментари Харесай

Пореден протест в Брестовица и Кадиево заради манган във водата

Жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево се готвят да блокират съществени пътни артерии в района, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения за възстановяване качеството на водата, която тече от чешмите им. Днес те още веднъж излязоха на митинг пред Областната администрация, където институциите си дадоха среща, с цел да намерят решение на казуса с наднормените равнища на манган в питейната вода.

Въпреки новите кладенци, от които селото черпи вода, проблемите остават. Според проучвания на ВиК обаче, водата е с положителни индикатори. Че е необходим нов тръбопровод, са съгласни и от ВиК.

След срещата обаче стана ясно, че холдингът може да поеме единствено построяването на канализацията, само че не и разноските по ремонтните действия на инфраструктурата. Тепърва би трябвало да се прави и план.

Въпросът по кое време хората в Брестовица ще пият чиста вода, за в този момент остава без отговор.

Освен от наднорменото наличие на манган, хората се оплакват и от други проблеми. Настояват за оставки на шефовете на ВиК и Здравната ревизия, както и да се потърси отговорност на всички институции, виновни за проблемите с водата в Брестовица и Кадиево.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР