Жители на петричкото село Беласица протестират срещу цех за производство

...
Жители на петричкото село Беласица протестират срещу цех за производство
Коментари Харесай

В село Беласица протестират срещу цех за производство на пелети

Жители на петричкото село Беласица стачкуват против завод за произвеждане на пелети, заяви Българска национална телевизия.

Според тях от години въздухът е нечист поради работата на цеха и суровините, които се обработват в него. Той се намира единствено на няколко метра от най-близките къщи.

Цехът работи от към 7 години и жителите на Беласица споделят, че въздухът е нечист.

Оплакват се, че заран има черен пушек, колите стават с трици и не може да се диша. Те не смеят да извеждат децата си на открито, а в селото се усеща неприятна миризма.

Хората желаят цеха да се закрие.

Управителката на цеха Любка Салмова изяснява, че от Регионалната ревизия по околна среда и водите са осъществени голям брой инспекции. Констативни протоколи за нарушаване не са издавани. Предписание е направено единствено за шумоизолираща стена, която е сложена.

По думите на Салмова замърсяване се получава, когато има повреда в самия индустриален развой, само че това са редки случаи. Тя съобщи, че в машините се поставя единствено същинско дърво и не се употребяват боклуци в пелетите.

Кметът на Беласица Велик Филчев добави, че цехът е писмено безупречен и все още нещата са в нормите - звук и прахово замърсяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР