Жители на пернишкия квартал Църква и селата Кладница, Рударци и

...
Жители на пернишкия квартал Църква и селата Кладница, Рударци и
Коментари Харесай

Перничани искат кризисен план за действие

Жители на пернишкия квартал " Църква " и селата Кладница, Рударци и Драгичево ще почистват през днешния ден водосбор „ Сива Грамада ” на Витоша. Доброволческата акция е проведена от кметовете на четирите села взаимно с представители на ВиК, а задачата е да се възвърне водосборът и да бъде включен във Витошкия тръбопровод, съобщи БНР.
Кризата с водата в Перник се задълбочава. В сряда, когато ще влезе в действие и новият режим, при който водата ще се пуска и стопира един път в денонощието по друго време в обособените елементи на Перник и обитаемоте места, се привиква Кризисният щаб. На съвещанието кметът Станислав Владимиров предложения и кметовете на обитаеми места. В четвъртък ще заседава локалният Общински съвет, а тематиката за водата е първа точка в дневния ред.
Кметът на Рударци Богдан Богданов заяви, че към 16-20 индивида ще се качат на височина над 1500 метра, над селата, с цел да почистят водохващането, което, по думите му, от години не се поддържа.
Той разяснява, че за обитаемоте места, които не се доставят с вода от язовир " Студена ", въвеждането на режим е в символ на взаимност с подложените на непоколебим воден режим в Перник, само че има и хора, които са подготвени да стачкуват.
Богданов предвижда, че е допустимо и въвеждане на бедствено състояние в Перник, поради рецесията с водата.
Камелия Радева, която е част от хората, написали отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което се желаят оставките на министрите на околната среда и водите и на районното развиване и благоустройството - Нено Димов и Петя Аврамова, както и на заместител районния министър Николай Нанков, заяви, че към момента нямат отговор на изпратените въпроси и съответни претенции. 
Според нея перничани могат да радикализират дейностите си, само че са виновни хора. " Ако администрациите не престават да са толкоз несъответстващи в дейностите си, несъмнено, че и това ще се случи ", безапелационна бе тя. 
По думите на Радева би трябвало да се вкара спешен проект за деяние - със периоди, отговорници, координатори, всекидневен мониторинг, " нещо, което не се вкара от месец ". " Министрите бяха заети да гасят пожара в медиен проект, само че това не се случи, даже изявите им нагнетяват ситуацията, тъй като са несъответстващи ", сподели тя и добави: " Институциите са длъжни да свършат работата, за която са избрани ". 
Тя съобщи, че перничани ще си търсят правата до дъно.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР