Жители на Перник излязоха на протест пред Министерския съвет в

...
Жители на Перник излязоха на протест пред Министерския съвет в
Коментари Харесай

Перничани протестират в София, искат оставки заради водната криза

Жители на Перник излязоха на митинг пред Министерския съвет в София. Някои от стачкуващите носят кукерски маски и звънци. Протестиращите упорстват за оставките наоставката на премиера Бойко Борисов и на районния министър Петя Аврамова поради водната рецесия в Перник.

Демонстрацията е под надпис " Сурва от Перник ". Заради водната рецесия в града беше анулиран обичайният фестивал " Сурва ", който трябваше да се състои в интервала от 24 - 26 януари. Затова и част от хората на митинга носят кукерски маски.

" На този ден перничани трябваше да посрещат своите другари и посетители от света, само че насладата им бе отнета от породеното безводие, довело до филантропична рецесия. Вода и въздух са основните думи, които ни сплотяват. Искаме истината за източването на цялостен един язовир ", сподели пред БГНЕС Камелия Радева от инициативния комитет " Спаси Перник “, която провежда митинга.

По думите ѝ под засилен публичен напън е осъществена показна акция на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, която докара до оставка, арест и завеждане под стража на министър Нено Димов. " Това не изчерпва кръга на виновните лица и ние продължаваме да настояваме за оставка на районния министър Петя Аврамова ", съобщи Радева на фона на крясъци " Оставка ".

" Искаме ясни решения на рецесията. От месеци слушаме единствено обещания, разхвърлят се едни милиони, които обаче за жалост не текат по нашите чешми. След няколко дни ще ударим мъртвото дъно на язовира, какво предлага държавното управление. Единственото решение, което се взе е да чакаме Господ да пусне дъжд и сняг “, сподели Ирена Шаренкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР