Жители на пазарджишкия квартал „Писковец“ се оплакват от системно обгазяване

...
Жители на пазарджишкия квартал „Писковец“ се оплакват от системно обгазяване
Коментари Харесай

Фабрика за мебели обгазява пазарджишки квартал

Жители на пазарджишкия квартал „ Писковец “ се оплакват от редовно обгазяване от близката мебелна фабрика. Потърпевшите настояват, че гъстият пушек се стеле всяка заран над домовете им.

Разказват, че всяка заран сред 6:30 и 8 – 9:00 ч. се горят разнообразни материали и в квартала се диша тежко. Досега те не са получили явен отговор от какво е провокиран задушливият пушек.

Внезапна инспекция на Регионалната ревизия по околната среда и водите открива, че пушекът идва от казан, който се употребява за отопление.

„ Освен обичайните трици, се употребява и PVC за гориво, което е нерегламентирано потребление в горивния развой – сподели шефът на Дирекция „ Контрол на околната среда “ в РИОВ – Пазарджик инж. Панайот Дълъгчиев пред БТВ. "На компанията ще бъде формиран акт за административно наказване, който е в размер от 10 до 50 хиляди лв. ", закани се той.

Оказва се, че това не е първата глоба. Миналата година предприятието е санкционирано поради изпускането на въглероден окис над нормата. „ Санкцията беше краткотрайно прекъсната предходната година. И в заповедта на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда за краткотрайното преустановяване е упоменато, че при стартиране на котлите, те би трябвало да ни уведомят, с цел да обновим тази имуществена глоба. Те това не са го създали “, сподели Дълъгчиев.

Заради остарялото нарушаване санкцията на предприятието става 3000 лв.. Така нарушителите ще би трябвало да платят над 10 хиляди лв., а хората се надяват въздухът в квартал „ Писковец “ да стане естествен за дишане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР