Жители на община Септември протестираха пред Окръжния съд в Пазарджик

...
Жители на община Септември протестираха пред Окръжния съд в Пазарджик
Коментари Харесай

Протест пред съда в Пазарджик срещу управлението на кмета Марин Рачев

Жители на община Септември стачкуваха пред Окръжния съд в Пазарджик против ръководството на кмета Марин Рачев. Те се събраха преди следващото съвещание по делото, по което Рачев е упрекнат за укриване на налози в огромни размери. Това е станало още преди той да стане кмет - като търговец на горива. Недоволството против кмета стартира през юли, когато се предвиждаше доста покачване на цената на преноса на минерална вода в общината.

Гара Пазарджик, Пазарджик

Според обвиняването в интервала 2005-2006 година кметът Марин Рачев не е платил Данък добавена стойност в размер на над 315 000 лв. от продажбата на гориво. Тогава той не е бил кмет на общината. Протестиращите желаеха да схванат за какво отговорностите не са платени до през днешния ден.
Николай Баташки - член на предприемчив комитет " Да спасим община Септември ": Защо Национална агенция за приходите и страната не са обезпечили взимането на 315 000 лв. на тези налози. Защо не е запорирано нищо този човек дори и да бъде наказан.Иванка Кърджалийска: В община Септември кметът съди хора за 100-150 лв. неплатени налози и дава на частен правосъден реализатор, а в това време е обвиняем за суми в изключително огромни размери.
Жителите на общината бяха донесли касичка, в която събираха стотинки, с цел да платят налозите на кмета. Той отхвърли коментар, до момента в който тече производството против него.
Марин Рачев - кмет на община Септември: Каквото и да се каже, то би трябвало да стане в правосъдната зала.
Протестиращите настояха и за финансова проверка на общината. Хората желаят, до момента в който трае процесът, кметът да бъде отхвърлен от служба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР