Жители на община Рудозем се тестват за антитела за ковид

...
Жители на община Рудозем се тестват за антитела за ковид
Коментари Харесай

В Рудозем се тестват масово за антитела

Жители на община Рудозем се тестват за антитела за коронавирус през последните дни, след апела на кмета Румен Пехливанов.

След нарастване на инфектираните с ковид и поредност от смъртни случаи в общината, той насочи послание до популацията с апел за прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения и тестване за съществуване на антитела. Ситуацията в общината е сериозна, има доста заболели от ковид, в това число и хора със признаци на болестта, които не се изследват, движейки се из обитаемоте места без да се самоизолират.



Безплатни проби
са обезпечени за общинските чиновници. Голяма част от общинарите към този момент са изследвани, а окончателните резултати за % на преболедувалите измежду тях.

На среща с представителите на мюсюлманското настоятелство, кметът е предизвестил настоятелите да се ускори контролът по съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Тестовете за антитела се правят в здравната лаборатория в града. Чрез всеобщо тестване за антитела ще се получи по-достоверна визия какъв % от жителите към този момент са се срещали с ковид, с цел да се възнамеряват съответни противоепидемични ограничения, добави Румен Пехливанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР