Жители на невестинските села Долна Козница и Мърводол, се оплакаха

...
Жители на невестинските села Долна Козница и Мърводол, се оплакаха
Коментари Харесай

Села в община Невестино без автобусен транспорт

Жители на невестинските села Долна Козница и Мърводол, се оплакаха че нямат автобусен транспорт до общинския център Невестино повече от пет години. Фирмите превозвачи отхвърлят да обслужват селата с обяснението пред общината, че линията не е рентабилна.

Долна Козница, Невестино Мърводол, Невестино

Най-близката автобусна спирка, от която жителите на двете села могат да се качат на рейс до Невестино, или по огромно обитаемо място, се намира на основния път сред Кюстендил и Дупница. За да стигнат до спирката, обаче на локалните 50-ина възрастни хора им се постанова да вървят по над 5 км пешком.
Елинка Манова: Е ми мъчно, остарели са, към този момент не могат, децата кой на къде видел хванал, изоставени сме но кой да ни помогне, кой да ни помогне, никой.
85-годишната баба Лиляна живее сама и описа, че е доста обезпокоена, тъй като като няма рейс до селото, не може да отиде в точния момент при своя персонален доктор.
Лиляна Иванова: Много неприятно, в този момент съм болна нема с какво, нема кой да ме откара на доктор, а съм зле.
В двете села Долна Козница и Мърводол няма и хранителен магазин.
Роза Спасова: Само хлеб се продава от Невестино ни го докарват, в случай че ми требе нещо или поръчам на детето да ми го докара от София или пристигна тука фанеме, на Невестино идеме и пазарим да има що да се яде през седмицата.
Възрастните хора си припомниха, че преди години до техните села е пътувал рейс всекидневно.
Роза Спасова: От Кюстендил тука пристигна и обикаляше, Долна Козница, Мърводол, Блато и айде за Кюстендил и како го махнаха, ни има транспорт, ни нищо. Росен Тодоров: Мисля че на транспортните компании не им се изплаща и за това няма.
Въпреки това, хората се надяват линията да бъде обновена. Те ще бъдат доста удовлетворени и в случай че могат да пътуват до града най-малко веднъж седмично.

Има ли решение на казуса - посетители в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия бяха Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Бойко Рановски, шеф на ИА " Автомобилна администрация ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР