Жители на най-големия квартал във Враца - „Дъбника“, призовават отговорните

...
Жители на най-големия квартал във Враца - „Дъбника“, призовават отговорните
Коментари Харесай

Врачани изреваха: Искаме пешеходна пътека, животът ни е в риск /снимки/

Жители на най-големия квартал във Враца - „ Дъбника “, приканват виновните институции в града да слагат пешеходна пътека на натоварено шосе.
Хората от над 10 огромни блока се оплакаха пред организация BulNews.bg, че животът им е подложен в риск при пресичането на ул. „ Стоян Даскалов “. По думите им всеки ден на мястото минават стотици хора. Преминаването им от единия до другия тротоар е изпълнено със боязън поради фучащите с висока скорост коли.
„ На ден през този път, пред блок №26, пресичат стотици деца, възрастни хора, майки с колички. Това е пътят на хората към околните заведения, към прилежащите блокове, към спирката на градския превоз. За страдание това секване от единия до другия тротоар е толкоз мъчно, че от време на време даже невероятно. Цяло знамение е, че до момента някое дете или възрастен човек не е блъснат от непрекъснато преминаващите с висока скорост коли, мотори и така нататък Според нас, обикновенните жители, които живеем в този регион, изработката на една пешеходна пътека тук би била задоволителна, с цел да могат нашите деца да пресичат умерено. Нека не чакаме да стане белята “, обявиха врачани от блоковете 22,23,24,25,123,124,26,126,27,28,29.
Хората допълват, че е извънредно неотложно, с изключение на пешеходна пътека, на въпросната права да се сложат знаци и латентен служител на реда, който да „ убива “ скоростта на джигитите на пътя. Те се надяват виновните органи да си свършат работата час по-скоро, с цел да не се стигне до трагичен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР