Жители на Монтана сигнализирали на спешния телефон 112, че от

...
Жители на Монтана сигнализирали на спешния телефон 112, че от
Коментари Харесай

Натопиха завода „Монбат“ за замърсяване на въздуха в Монтана

Жители на Монтана алармирали на незабавния телефон 112, че от няколко дни от региона на индустриалната база на „ Монбат “ АД въздуха се замърсява, научи организация BulNews.
На оператора пострадалите обяснили, че от въпросния регион се носи мощна и задушлива миризма.
От незабавния телефон незабавно препратили сигнала към екоинспекцията в регионалния град. Бил образуван екип, който направил незабавна инспекция на място. Проверен бил регион в промишлената зона на града – индустриална площадка за събиране на боклуци от черни и цветни метали, както прилежащите ѝ площи към компания „ Трон “ ООД, промишлена база на „ Монбат “ АД и прилежащия регион, промишлена база и складови пространства към „ Крос “ ООД, „ Берг Монтана Фитинги “ ЕАД, „ Емко “ ООД, „ Мир България “ ООД, птицекланица към „ Булгарплод София “ АД.
Еколозите не открили изгаряния, горивни процеси и следи от тях, в резултат на които да се замърсява въздухът. Не било установено запалване и пушек и от площадка за депониране на птичи торов боклук към „ Булгарплод София “ АД – птицецентрове за развъждане на пилета.
При оглед на терен, намиращ се на към един километър северно от пречиствателна станция за отпадъчни води в Монтана, е видян дим. Там инспекторите видели горящо и тлеещо гнездо от депонирана птича торова постелка сред две разорани ниви с размери към 30 на 50 метра. Димът от изгарянето е повода при посока напразно към Монтана да се усеща в региона на промишлената зона и крайните жилищни комплекси. Незабавно е осведомен регионалният шеф на Монтана, с чието подпомагане е изпратен екип на регионалното ръководство по пожарна сигурност и отбрана на популацията за загасяване на горящите и тлеещи сектори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР