Жители на Малево излязоха на протест, след като стана ясно,

...
Жители на Малево излязоха на протест, след като стана ясно,
Коментари Харесай

Протест спря загробването на птици  край Малево 

Жители на Малево излязоха на митинг, откакто стана ясно, че умъртвени поради птичи грип кокошки са загробени на свещено място край селото. Ямата с птичите трупове е до покрай аязмото с лековита вода, наоколо се извисява кръст, посочващ светостта на мястото.

Тежката техника пристигнала във вторник, с цел да изкопае ямата. Никой не ме е уведомил, разяснява кметът на селото Михаил Михайлов, който бе измежду протестиращите на пътя край Малево. Мястото за трупната яма е авансово утвърдено, очевидно нито един служител не е пристигнал, с цел да види защо става въпрос.

Протестът докара в селото изпълнителния шеф на БАБХ проф. д- р Паскал Желязков. Той безрезултатно се опита да успокои локалните, като съобщи, че няма заплаха за тях. Малевци обаче бяха безапелационни, че няма да мръднат от пътя, в случай че загробването тук продължи.

Така процедурата бе спряна, а от БАБХ обявиха, че ще търсят друго място. Тепърва ще се взема решение дали да бъдат извадени към този момент загробените птици и каква заплаха основава това, съобщи проф. Желязков.

Огнището на инфлуенца пламна във плантация с 40 000 кокошки в с. Криво поле. Днес стана ясно, че огнища има и в Пловдивско, а БАБХ се кани да вкара по- строги от към този момент въведените ограничения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР