Жители на квартал Бенковски в София разказват, че улицата, на

...
Жители на квартал Бенковски в София разказват, че улицата, на
Коментари Харесай

Кола отнесе ограда в квартал “Бенковски“ в София, не тествали шофьора за алкохол

Жители на квартал „ Бенковски ” в София описват, че улицата, на която живеят е „ сцена на произшествия ”, а в оградата им постоянно катастрофират коли. Последният случай е от 11 септември и вредите са огромни - както по персоналния автомобил на фамилията, по този начин и по оградата.
Прочетете още
В нощта на случая автомобил с несъобразена скорост, съгласно пострадалите, минава през повдигната пешеходна пътека, удря новопосадените дръвчета на тротоара, губи надзор, отнася пътен знак и се блъска в оградата на Благойка Борисова. На мястото е паркирана и колата на дамата, която по думите ѝ към този момент не може да бъде употребена.

„ Дойде полицията. Младо момче от Столична дирекция на вътрешните работи без униформа, без бадж ми изясни да не се занимавам с неговия другар – водачът на автомобила. А лидерът даде ключовете на сина си и той пое цялата виновност. Бащата беше доста пийнал. Не видях от КАТ да вършат проба за алкохол. Не смъкнаха и номерата на автомобила ”, описа пострадалата пред Нова тв. 

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че има постъпил сигнал за подобен случай. Но тяхната информация е, че случая е сред два автомобила. Пробите на лидера са негативни и му е формиран акт за нарушаването.

„ След това потърсих кмета Тодор Кръстев, тъй като това не е първия случай. На 31 декември автомобил опустоши три коли малко по-надолу на улицата - щеше да почерни две фамилии. В третия случай жертва на сходен случай беше дете, там е неговия некролог. Трябва да се вземат ограничения, тук е спортна писта ”, добави Борисова.

„ Катастрофата е станала след прекосяване на пешеходна пътека, която е повдигната и обезопасена. Така, че когато има повдигнати пешеходни пътеки не можем да бъдем сигурни, че това е панацея или решение. Сега ще повдигнем и идната пешеходна пътека. Организирано е с „ Управление и разбор на трафика ”. Ще създадем всичко належащо, което зависи от нас ”, съобщи Тодор Кръстев, кмет на регион „ Сердика ”, София. И добави, че когато има такива случаи приканва хората да подават сигнали към телефон 112 или районната администрация.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР