Жители на кв. Сарафово“ подготвят подписка до Областната администрация в

...
Жители на кв. Сарафово“ подготвят подписка до Областната администрация в
Коментари Харесай

В бургаския кв. „Сарафово“ искат детска площадка върху терен, отреден от Общината за строеж

Жители на кв. „ Сарафово “ приготвят подписка до Областната администрация в Бургас , в която упорстват да има детска площадка и парк върху терен , предназначен за застрояване. Община Бургас със Заповед №1018/20.04.2021 година на зам.-кмет „ Строителство, вложения и районно развиване “ е отредила параметри за застрояване на въпросния терен, както следва – височина до 10 метра /3 етажа/, компактност на застрояване до 30%, кинт до 1.5, озеленяване – най-малко 50% и наложително паркиране в рамките на УПИ-то. В момента въпросният терен пустее и има сигнали за противозаконни дейности в него, а в прилежащ държавен парцел към този момент има осъществено нелегално строителство .

Областният шеф Пламен Янев е разпоредил незабавна инспекция , която е посочила, че до момента не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за създаване на парк или детска площадка . С цел попречване на бъдещи противозаконни дейности върху него е било решено той да бъде продаден.

„ Ако Община Бургас има визия за използването на имота в интерес на обществото, Областна администрация е подготвена да спомага по съответния законов ред “ , разяснява Янев.

Областна администрация провежда среща от 18:00 часа довечера в Читалище „ Ангел Димитров 1929 “ в кв. „ Сарафово “, с цел да обясни на място каква е обстановката и да избегне дезинформация по тематиката. На нея са поканени поданици на квартала, общински съветници и всички заинтригувани лица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР