Жители на кв. Овча купел“, където се намира Центърът за

...
Жители на кв. Овча купел“, където се намира Центърът за
Коментари Харесай

Организаторът на протеста в кв. „Овча купел“: Нямаше агитки и политика

Жители на кв. „ Овча купел “, където се намира Центърът за настаняване на бежанци, нощес излязоха на митинг. Причината е, че се тормозят от настанените в общежитията непознати жители .

Остава засилено полицейското наличие в центъра на столицата

На проведеното през групи във Facebook мероприятие очевидно участваха доста малолетни, част от групите приличаха на агитки на футболни клубове.

Организатор на митинга е Борислав Тодоров, който беше претендент за кмет на региона на ГЕРБ, само че не завоюва. Той е безапелационен, че митингът не е политизиран , а е единствено с цивилен претенции.

По информация на bTV има ранени и откарани в болница

„ Не разпознах хора от агитките, евентуално щеше да се стигне до провокации, в случай че имаше. Имаше доста майки с деца “, разгласи пред bTV Тодоров.

Той изброи и настояванията на протестиращите: непрекъснато полицейско наличие в региона към Центъра за настаняване на бежанци, полицията и Жандармерията да поемат защитата на центъра, да има видеонаблюдение и да се откри място отвън София, където да бъдат преместени бежанците.

При един от тях се стигна до напрежение в Центъра за бежанци в „ Овча купел “

„ Положението става все по-нетърпимо, тези хора се усещат безнаказани. Неведнъж и два пъти виждаме хора с пръти и тояги и с ножове по улиците. Те се движат на огромни групи “, съобщи уредникът на митингите.

Гледайте повече във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР