Жители на кв. Горубляне ще протестират днес от 16 часа

...
Жители на кв. Горубляне ще протестират днес от 16 часа
Коментари Харесай

Жители на Горубляне готвят блокада на Цариградско |

Жители на кв. Горубляне ще стачкуват през днешния ден от 16 часа на кръстовището на " Цариградско шосе " и ул. " Павел Красов ". 

Те се готвят да блокират придвижването в региона, а в случай че настояванията им не бъдат чути - да стопират прекосяването на коли по Цариградско всяка неделя. 

Част от настояванията са да се построи велоалея и тротоар по протежението на бул. " Самоковско шосе " до Южната дъга на Околовръстното, както и създаване на детска площадка, изясни един от уредниците на митинга Янита Тарабанова по БНР. Тя разкри, че митингът се готви да блокира " Цариградско шосе ". 

" Ако няма обсада, в действителност няма да ни извърнат внимание, ще затваряме всяка неделя " Цариградско шосе ", до момента в който не забележим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, на велоалеи и тротоар по " Самоковско шосе ". Настояваме и за издаване заповед за Подробен устройствен план на воден парк " Искър ".

Булевард " Цариградско шосе " ще остане блокиран най-малко за час, добави Тарабанова. Протестът през днешния ден е разгласен до 20:00 часа.

За идното прекъсване на придвижването бе обявено и на антиправителствения митинг през вчерашния ден, осведоми Дневник. Един от деятелите на инициативния комитет " Горубляне " Иван Димитров позволи, че протестиращите ще тръгнат пешком по булеварда, с цел да се включат по-късно в митинга на пл. " Независимост ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР