Жители на Кубрат се събраха на изхода на града в

...
Жители на Кубрат се събраха на изхода на града в
Коментари Харесай

Жители на Кубрат протестират срещу лошото състояние на пътищата

Жители на Кубрат се събраха на изхода на града в посока Русе на кротичък митинг против неприятното положение на пътищата в общината. Протестът е проведен от съдружие "Потомци на Дуло ".

За да се срещне с тях на място дойде и регионалният шеф Гюнай Хюсмен, оповестиха от регионалната администрация. Хората споделили с него своето отчаяние от положението на двата пътни сектора - към Русе и Разград. Те коментирали, че при предходни срещи с представители на държавни институции са поети задължения по пътната инфраструктура, които съгласно тях не са изпълнени.

Областният шеф уверил недоволните, че страната поставя старания за възстановяване на пътната инфраструктура, само че това се случва поетапно. Той обяснил, че до 20 декември тече срокът за подаване на предложения за публичната поръчка за избор на реализатор на ремонта на 47 километровия път от Кубрат към Русе. Продължава работата и по правене на план за ремонт на пътя от Разград към Кубрат, като в това време са запълнени част от дупките по това шосе.

Тези действия са на стойност 30 000 лв., показал регионалният шеф. Той декларирал още, че с 380 000 лв. пък е ремонтиран различен път в района - от Кубрат към Тутракан. Хюсмен уверил протестиращите, че работата за възстановяване на пътната инфраструктура в района ще продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР