Жители на Кресна и природозащитници недоволстват срещу строежа на АМ

...
Жители на Кресна и природозащитници недоволстват срещу строежа на АМ
Коментари Харесай

Протест заради строежа на АМ „Струма“ в района на Кресна

Жители на Кресна и природозащитници недоволстват против градежа на Автомагистрала „ Струма “ . Принципното решение е трасето да бъде разграничено на 2 и платното за „ Кулата “ да мине по настоящия Е-79, а това за столицата да бъде качено на изток от Кресна, високо в планината. Тази алтернатива обаче среща неодобрението на хората в региона, на природозащитници и на рафтъри.

Същевременно е планувано от 11:00 часа през днешния ден районният министър арх. Иван Шишков да даде старт на доизграждането на пътен възел „ Кресна “ и пътните връзки към него, част от лот 3.2 на автомагистрала „ Струма “. На церемонията ще участват също заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков и представители на управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Очаква се на откриването да има и протестиращи . Георги Иванов е един от тях. Той изясни пред „ NOVA “, че недоволството е поради прекосяването на автомагистралата през дефилето. И добави:

„ Искаме да покажем още веднъж, че не сме съгласни с определения вид от Министерството на районното развиване и благоустройството и от Министерство на околната среда и водите с прекосяването на автомагистралата през дефилето.(…) Този обходен път минава в непосредствена непосредственост до къщите на Кресна. “

Гражданите изясняват, че не желаят обходния път по метода , по който е умислен сега.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР