Жители на Красна поляна, Западен парк и Овча купел се

...
Жители на Красна поляна, Западен парк и Овча купел се
Коментари Харесай

Три столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух

Жители на „ Красна поляна ”, „ Западен парк ” и „ Овча купел ” се събраха пред Министерството на околната среда и водите. Протестът им ще стартира тази вечер в 18.00 часа, описаха за bTV поданици на квартала.
 Жители на Факултета желаят Каракачанов да им купи климатици
„ Над 80% от популацията признава, че има проблем с мръсния въздух. Това към този момент е проблем от национално значение, желаеме Министерство на околната среда и водите да влезе в ролята си и да стартира да ръководи отпадъците ”, съобщи Десислава Малинова от протестиращите.

Според нея най-големият проблем на регион „ Красна поляна ” е горенето на битовите боклуци. За това би трябвало да се вземат ограничения, уточни Малинова. Подобен е казусът и в „ Западен парк ” и „ Овча купел ”, показаха от протестиращите.

„ Проверки се правят от светлата до тъмната част на деня, въпросът за качеството на въздуха не е единствено от битовото отопление ”, уточни Таня Асенова от Столичния инспекторат.

„ На всеки три месеца одобряваме доклад от отрасловия зам.-кмет по екология за чистотата на въздуха. Миналата седмица беше поискана криминализация за нерегламентираното горене на боклуци ”, изясни Ани Стойкова - общински консултант от ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР