Жители на Кладница и Рударци и Драгичево излязоха на протест

...
Жители на Кладница и Рударци и Драгичево излязоха на протест
Коментари Харесай

Жителите на Кладница, Рударци и Драгичево на протест заради водния режим

Жители на Кладница и Рударци и Драгичево излязоха на митинг тази заран поради водния режим в района. По думите им ВиК не прави нищо за решение на рецесията, а съответните обитаеми места не се водоснабдяват от язовир " Студена ".

Пред Българска национална телевизия кметът на Кладница Васил Мирчев прикани локалното ВиК да си влезе в отговорностите и да не взима еднолични решения.

Кладница, Перник Рударци, Перник Драгичево, Перник
Васил Мирчев: Половината вода от язовира изтече по улиците. Ние не черпим вода от язовира. Второ - никой не ни осведоми, че и трите обитаеми места ще бъдат включени в този режим.
Кметът предизвести, че при стартирането на водата ще има непоправими вреди за ВиК мрежата, защото тя е по-стара от пернишката.

От РЗИ-Перник също не са съгласни с последния вид на режим.
 Прокуратурата проверява занемареност във ВиК-Перник Прокуратурата проверява занемареност във ВиК-Перник
След инспекции на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „ Студена “ и водния режим обвинителите ще проверяват безс...

Кметът на Драгичево Виктор Викторов съобщи, че предлагането е на 2 денонощия за 6 часа да имат вода.
Виктор Викторов: При това състояние водата ще бъде спряна в трите села, както и в кв. " Църква ". При това състояние, в случай че 6 часа имаме вода, през другото време водата къде ще отива? Богдан Богданов, кмет на Рударци: От обществените мрежи разбрахме, че желаят да ни включат в драконовски режим, за който ние не носим виновност. Ние не черпим вода от бент. " Студена ". Ние си черпим вода от Витоша. Има по какъв начин да се вземат други ограничения за водоснабдяването на гр. Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР